You Will Never Walk Alone...(",)

SELAGI ALLAH DI HATIMU, SETIAP MASALAH ITU BUKANLAH BEBANAN TETAPI MERUPAKAN UJIAN DAN TARBIYAH DARINYA..... REMEMBER ALLAH S.W.T ALWAYS, AND YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Hafiz & 'Asyikin...=)

Daisypath Anniversary tickers

assalamualaikum....

pagi tadi bising sungguh sorang peminat fanatik MU bila MU dah menang bola piala2 juara2 kot(aku tak ingatlah full name piala tu)...apalah yang best sangat ngan MU tu pun aku tak tau....dah ramai sangat sokong MU jadi aku terpaksalah sokong CHELSEA plak walaupun dulu sekolah menengah aku pernah jugak terjebak dalam menyokong MU....haha..walaupun CHELSEA kalah tapi tu semua nasib ja...sebab MU menang pun panalti ja....(fanatic fan MU mesti bengang gila ngan aku...ops...)....setakat beza satu gol penalti tu ja tak dak efek banyaklah...len kali lawan mesti CHELSEA plaklah menang....
cukuplah cerita bola sepak luar..meh citer pasai bola sepak Malaysia....berkobar2 plak menyokong kedah bila tahun lepas dengan bergayanya kedah berjaya dapat 3 piala...Liga super, FA ngan Piala Malaysia...ish..ish.....aku plak yang bangga padahal tiket pun tak pernah aku sumbangkan...hehe...tapi yang best bila kedah tersenarai dalam 350 (klu tak silap) kelab terbaik dunia....berita ni aku cilok daripada utusan malaysia....
Kedah antara kelab terbaik



KUALA LUMPUR - Kejayaan merangkul ke- juaraan Liga Su- per dan persem- bahan cemer- lang dalam Pi- ala AFC membolehkan pasukan bola sepak Kedah berada di kedudukan 145 kelab dunia dalam rangking Statistik dan Sejarah Persekutuan Bola Sepak Antarabang- sa (IFFHS).
Lebih membanggakan kedudukan Kedah itu lebih baik berbanding kedudukan kelab bola sepak Eropah yang yang ternama seperti Aston Villa (156), Ajax Amsterdam (169), Manchester City (217) dan AS Monaco (282).

Rangking yang diiktiraf oleh Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) itu menunjukkan kedudukan kelab bola sepak seluruh dunia dan pungutan mata berdasarkan pencapaian kelab di kejohanan utama termasuk liga domestik.

Bulan lalu, Kedah berada di kedudukan 266 dan melonjak 121 anak tangga dengan mengumpul 95 mata berkongsi mata dan kedudukan dengan sebuah lagi kelab ternama di Eropah, Feyenoord.

Dalam pada itu, Perak, turut melonjak 214 anak tangga menduduki tangga ke-264 daripada kedudukan 478 pada bulan lalu.

Sementara itu dua pasukan kelab serantau dari Singapura, Angkatan Tentera Singapura berada di tangga ke-81 manakala Home United FC menghuni tempat ke- 98.

Pasukan Liga Perdana England, Manchester United mengungguli rangking berkenaan di tangga teratas, diikuti Chelsea di tempat kedua dan Barcelona di tangga ketiga.

Kedudukan rangking kelab dunia itu boleh dilayari di lama web www.iffhs.de.
hehe.......aku tak minat bola sangat berbanding badminton tapi aku tetap penyokong kedah n...maybe chelsea gak kot....
Kedah..kedah pantang kalah...
walau sakit jatuh dan rebah...
Bangunlah lantas semula gagah...
mujur lalu melintang patah......(cam salah ja lirik ni)....=)

assalamualaikum...

entry kali ni aku lebih berminat tuk bercerita tentang kekalahan malaysia dalam piala thomas walaupun ada cerita lebih hot iaitu dr.Mahathir kuar darik umno....macam2lah politik m'sia, sejak lepas pr hari tu, kecoh sana sini....asalkan keamanan tetap dipelihara, biaqlah mereka nak bertelagah pendapat pun....=)
akhirnya China jugak yang berjaya bawak pulang piala thomas...walaupun m'sia tak menang tapi pueh hati gak at least m'sia tak kalah dengan bergaya pada china waktu separuh akhir..3-2 bukanlah kekalahan yang sangat memalukan...lagipun china dipenuhi pemain2 no 1 dunia....yang bestnya korea kalah...tu memang aku suka sangat sebab korea dah pakai taktik kotor...kononnya tak nak jumpa china pada perlawanan awal dan korea sengaja mengalahkan diri pada peringkat kumpulan dan yang bestnya korea kecundang jugak kat china waktu final...=p
a big claps tuk lee chong wei ngan beregu (fairuzrizwan(betul ker ar ejaan nama dia..huhu) ngan zakry latif) sebab depa menang waktu lawan China.....dan pasni yang pasti kita sedang mengejar gold medal for olympics.....kien keat ngan boon heong plak apa citer ni...macam banyak kekalahan ja...huhu.....dan hafiz, rasanya kena improve banyak kot...sebab slalu sangat kalah ni...(cakap memang senang..hehe..)
k...apa2 pun harap dapat malaysia nanti bawak balik emas waktu olimpik.....
MaJulaH bAdmintOn tuk MalaYsia....=)

assalamualaikum....
hari ni malaysia lawan China plak...ish..ish...harap2 menanglah yer...
3-2 pun jadilah.....tapi klu boleh 5-0 lagik bagus....chaiyok2 malaysia...


team malaysia....

JiKa KAu FikiRkAN kaU boleH,
Kau Pasti BoLEh MElakUkan...
JikA kAU FikiRkAN RAgu2,
UsAHA Mu TIDak Menentu....=)

assalamualaikum....

tiba2 hari ni nak bercerita pasai badminton plak...walaupun tak terrer men sangat..tapi aku suka men badminton...

salah satu sebab yang menyebabkan aku suka badminton ialah nilah satu2nya game yang slalu aku men dengan arwah waktu aku kecik2....darik dia jugak aku blajaq camana nak pandai men badminton....dan bila time piala thomas, kami akan tengok tv sama2....dan yang aku ingat, waktu aku tengok dulu penah m'sia menang..time tu m'sia jugak yang jadik tuan rumah.....

(Al-fatihah..Moga arwah ayah sentiasa dicucuri rahmatNya dan ditempatkan di kalangan mereka yang beriman....ameen)

memandangkan skang ni tengah hangat citer piala thomas ngan piala uber kat indonesia, tiba2 aku pun jadik teruja balik nak men badminton...tapi aku lagi teruja nak tunggu keputusan..riso ni klu m'sia kalah..tapi adatlah dalam permainan, klu dah ada yang menang mesti ada yang kalah...klu m'sia tak menang pun at least biaqlah dapat masuk final pun...tapi klu dah final mestilah nak menang kan....hehe...(tah hapa2 aku cakap ni)

setakat aku edit entry ni m'sia dah berjaya sampai suku akhir....klu menang nanti dapat masuk separuh akhir..... oklah tu dah separuh akhir....

pasni harap2 masuklah separuh akhir...

BeRsUkaN MenYihatkaN Tubuh Badan...insyaAllah...=)