You Will Never Walk Alone...(",)

SELAGI ALLAH DI HATIMU, SETIAP MASALAH ITU BUKANLAH BEBANAN TETAPI MERUPAKAN UJIAN DAN TARBIYAH DARINYA..... REMEMBER ALLAH S.W.T ALWAYS, AND YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Hafiz & 'Asyikin...=)

Daisypath Anniversary tickers

sambungan kepada entri eksiden suamiku last wik....dan ni adalah perkembangan paling terbaru ibu jari kaki kiri suamiku....


keadaan ibu jari kiri kaki suami aku yang terpaksa dibuang pada bahagian kuku sebab dah mula bengkak dah tak boleh tuk hidup.....tapi alhamdulillah bahagian-bahagian anggota badan yang lain sihat dan tak dak luka2 parah.....

kita hanya meminjam kan semuanya dari Dia, dan bila2 masa saja Dia berhak untuk menariknya...

sakit ini adalah ujian..ujian tuk orang sakit dan juga ujian tuk orang-orang yang berada di sekelilingnya....

bagi aku suami aku sangat kuat walaupun sangat sakit dan sedih dan aku jugak jadik kuat sebab kekuatan yang ada pada suami aku......Moga Allah sentiasa memberikan kita kekuatan itu untuk meneruskan kehidupan....=) =)



sehari selepas operation and first dressing...erk...sempat lagik berposing tu encik Mohamad Hafiz.......=)

dan kepada sahabat semua, doakan kesihatan suami aku yer dan semoga cepat sembuh.......

Al kisah...al kisah tersebut la kisah...sang kancil dtg beramai2 mengadap sultannnn...eh bukan sultan daa...melawat en. hafiz, suamiku...

tanggal 30 sept 2009, tetiba en. hafiz x reply msg aku seperti biasa...namun aku mengetahui yg suamiku akan ke permata, bangi...mgkin smpai2 di bangi, dia terus bz dgn ghejanya...

msg yg kutunggu x tiba2, tetapi aku mendpt phone call dr en. hafiz tp bkn melalui henponnya lebey kurg pukul 8.45pg...

"syikin, abg xdak papa, syikin jgn risau naa" ayat pertama yg kluaq dr mulut suamiku...

apakah???aku terkejut.suamiku xpernah kluarkan ayat mcm tu sblm ini.

"abg accident pg td otw nk p bangi, tp abg xdak papa...luka kecik ja kat kaki...ni idup lg, bleh beckp lg neh, la ni kat spital prince court...tp hp abg rosak sbb accident tu...syikin xblk pn xpa, abg sgt OK" (suara yg cukup ceria!)

namun en hafiz xbleh beckp pjg kerana tepon spital...nnt emergency call nak masuk xbleh plak katanya, haha...

aku xtau pasaipa aku sgt xsedap ati...suamiku xbenarkanku pulang...aku agak tak keruan sbb xleh kontek suamiku dh...dlm 9 lebey adik iparku yg ku panggil 'kak yang' menelefonku...rupanya2 suamiku...dia masih ckp yg dia OK...aku minta kebenaran nk blk kl, tp dia masih suruhku mengajar klas 10pg...setelah beberapa kali tnya, baru la kluaq "klo syikin nk blk, blk laa, tp jgn rush...abg xdak papa pn, series xdak papa...blk la pas klas kol 10 tu, sian kat bebdk kt kolej tu"

aku terus menguruskan cuti dan berangkat ke kl...alhamdulillah smpai di kl kol 12 tghari...


Suamiku yg masih berbaju kemeja gheja dimasukkan ke wad bg menunggu operation ibu jari kaki kirinya...OK ke cmtu???smpai kena operate...aku lega kerana aku berada di sebelah suamiku ketika ini...ujian Allah, namun diseblknya ada peluang yg Allah beri kpdku utk berbakti kpd suami, insyaAllah..




Pertama kali melihat ibu jari suamiku yg masih dlm 'bungkusan' sblm di operate...


Suamiku dimasukkan ke operation theater jam 12.30...lebey kurg 3.15, suamiku tiba di wad kembali, dan ini adalah rupa ibu jari suamiku...dimasukkan dawai kerana tulangnya remuk, masyaAllah...
Antara kenkwn suamiku yg melawat suamiku...terima kasih semua kerana mmberi semangat itu... =)

Antara peluang yg Allah berikan kpdku...
Beginilah rupa ibu jari kaki kiri suamiku...doktor memberitahu ini adalah usaha menyambungkan kembali ibu jarinya, dawai itu utk menyokong tulangnya yg agak hancur...

merenung kesedihan melihat kakinya yang berbalut dan tidak dapat diselamatkan...decision yang dibuat sekarang, ada bahagian ibu jari kaki akan dibuang dan digantikan dengan otot bahagian lain darik badan kerana bahagian ibu jari kaki yang terputus tadi dah tak boleh untuk survive. jika itu yang terbaik untuk ibu jari kaki tersebut, kami redha dengan apa yang Allah berikan....=)
kepada semua, doakanlah kesihatan suamiku dan semoga kita semua dapat mencium hikmah di atas setiap apa yang telah berlaku...ameen.....