You Will Never Walk Alone...(",)

SELAGI ALLAH DI HATIMU, SETIAP MASALAH ITU BUKANLAH BEBANAN TETAPI MERUPAKAN UJIAN DAN TARBIYAH DARINYA..... REMEMBER ALLAH S.W.T ALWAYS, AND YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Hafiz & 'Asyikin...=)

Daisypath Anniversary tickers

assalamualaikum....

rasanya macam dah lama sangat tak menupdatekan blog ni..kadang2 tu idea ada tapi bila dah sampai ja di depan com,dan start menulis macam abis hilang ja idea..so...kali ni letak two image ja..the first image tu memang aku suka sangat..cam sweet ja..hehe..tapi bukannya image tu sangat yang aku nak korang tengok..tapi kata yang ada kat dalam image tu...

Allah Maha Mengetahui....Dan dia akan sentiasa memberikan yang terbaik tuk hambaNya...Kadang2 dalam hidup kita terlalu banyak mengeluh...maybe sometimes we got nothing we wanted but we received everything we needed.....




Hati ini mungkin tidak seteguh Sumaiyah, Jiwa ini mungkin tidak segagah Fatimah, tulus tidak setanding Rabiatul Adawiah, Jasad ini tidak setegap Masyitah, namun harapku berupaya mencontohi sedikit kekuatan jiwanya Sumaiyah, mencontohi perawakan mulia Mariam, mejadi wanita faqihah sebijak Aishah, menjadi mar'ah setabah hati Asiah, menjadi srikandi sehebat jiwa Sumaiyyah,Menjadi insan indah seanggun akhlak Rabiatul Adawiyah,menjadi isteri solehah setulus kasih Khadijah,semoga menjadi wanita dan kekasih idaman setiap kalbu pencinta Ar-Rahman



Namun, sedarnya di bahu kita terpikul beban perjuangan, Justeru memerlukan sedikit keteguhan hati, keberanian dan ketulusan, kegagahan dari setiap insan bergelar sahabat, Agar diri dapat terus istiqamah bersama dalam perjuangan Muslimah hari ini, mungkin kita tak sehebat muslimah solehah srikandi islam terdahulu, namun, kita masih punya upaya untuk mencontohi mereka sekadar termampu kita, terus berusaha bermujahadah dalam meraih redha dan kasihNYA, menjadi neraca sebagai muslimah hari esok, permata indah hiasan dunia sementara, menjadi calon solehah wanita bidadari syurga....insyaAllah..



"Ya Allah kau perkuatkanlah hati2 kami moga kami bisa menjadi penegak agamaMU dalam dunia penuh dugaan ini....Ameen..."



p/s: entry di atas amik dari blog dilah...penuh makna moga kita mampu melaksanakannya tugas sebagai khalifah Allah di muka bumi ini dengan sebaik-baiknya....