You Will Never Walk Alone...(",)

SELAGI ALLAH DI HATIMU, SETIAP MASALAH ITU BUKANLAH BEBANAN TETAPI MERUPAKAN UJIAN DAN TARBIYAH DARINYA..... REMEMBER ALLAH S.W.T ALWAYS, AND YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Hafiz & 'Asyikin...=)

Daisypath Anniversary tickers

salam...
entri kali ni adalah entri pasai kaktus.....aku suka nak bagi orang kaktus,sebab agak senang tuk jaga cactus ni...tapi klo nak mati gak nak wat camana kan..ajal maut di tangan Dia....=)
.
.
CACTUS PLANTS

A cactus (plural: cacti or cactuses) is any member of the spine plant family Cactaceae, native to the Americas.

They are often used as
ornamental plants, but some are also crop plants.

Cacti are distinctive and unusual
plants, which are adapted to extremely arid and hot environments, showing a wide range of anatomical and physiological features which conserve water.

Their stems have expanded into green
succulent structures containing the chlorophyll necessary for life and growth, while the leaves have become the spines for which cacti are well known.

Cacti come in a wide range of shapes and sizes.

The tallest is
Pachycereus pringlei, with a maximum recorded height of 19.2 m, and the smallest is Blossfeldia liliputiana, only about 1 cm diameter at maturity.

Cactus
flowers are large, and like the spines and branches arise from areoles.

Many cactus species are night blooming, as they are
pollinated by nocturnal insects or small animals, principally moths and bats. Cacti range in size from small and globular to tall and columnar.



kaktus ni aku bagi dekat sorang hamba Allah tu...hidup subur jugalah cactus ni...=) =)










Subhanallah...cantek kan ciptaan Allah....aku paling suka gambaq last tu.....=)
.
dan kat sini aku terjumpa beberapa quotes yang menarek....saja nak share ja.....=)
.
“Other people may be there to help us, teach us, guide us along our path, but the lesson to be learned is always ours.”
.
“It hurts to love someone and not be loved in return, but what is the most painful is to love someone and never find the courage to let the person know how you feel.”
.
“If you wait to do everything until you're sure it's right, you'll probably never do much of anything.”
.
“Only a life lived for others is a life worth while.”
.
semua quotes ni aku amek darik http://thinkexist.com/ memang aku nak karang sendirik tak ghetilah.....hehehe....


venue: dok makan2 kat hotel tempat berkursus...tima kasey kawanku tuk perkongsian ilmu yang sangat bermanfaat ini.....

aku : eh, tak habih ka makan tu? (sambil aku tengok pinggan kawan aku yang masih banyak ngan lauk pauk)
kawan 1 : erm, aku dah tak larat nak makan....tak bley dah nak telan

kawan 2 : eh, tak elok tu tak habeh....tu tanda2 orang riak

aku : erk, tanda2 orang riak? camana tu....

kawan 2 : yerlah, tu mengikut perangai firaun..firaun kan riak....

aku : ooo..ya ka...tak tau plak aku....camana kata klu tak habeh makanan tu riak n ikut perngai firaun plak?

kawan 2 : erm, firaun asalnya sorang yang tak penah membazir time makan....kiranya klo dia makan memang licin lah pinggan dia.....tapi tiba2, satu haghi tu pembantu dia kata..klo nak menunjukkan kegagahan kena makanan banyak2 atas meja...baru nampak kata dia kuat n gagah.....makan tak habeh pun takpa...stat haghi tu, firaun pun hidang makanan atas meja makan dia walaupun dia makan tak habeh pun....baru nampak dia berkuasa....

aku : ooo....patutlah klo tak habeh makanan dia kata riak..kira macam nak tunjuk yag kita ni mewah, makan skit pastu yang lebey tu tak sentuh pun takpa...hehehe..baru aku paham.....yerlah membazir tu kan amalan syaitan gak........

kawan 1 : yerlah, nanti aku amik makanan skit2 ja kat hotel ni walaupun banyak yang dihidang....

moral of the story : klo nak makan kat hotel tu tambah2 dihidang buffet, amik sekadar apa yang nak makan jalah...jangan ikut nafsu sangat walaupun presentation makanan tu memang buat kita terliur.....

"makan semasa lapar, berhenti sebelum kenyang" =)

aku : eh, hampa nak pi parkson ka? nak ikut lah....

hosmet aku : tempat letak kereta anak lelaki.....

aku : hahahaha......apa sila? akak nak pi tempat letak kereta anak pompuan lah plak.....kui..kui....

Subhanallah..........

"a PiCture Speaks a Thousand Words"