You Will Never Walk Alone...(",)

SELAGI ALLAH DI HATIMU, SETIAP MASALAH ITU BUKANLAH BEBANAN TETAPI MERUPAKAN UJIAN DAN TARBIYAH DARINYA..... REMEMBER ALLAH S.W.T ALWAYS, AND YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Hafiz & 'Asyikin...=)

Daisypath Anniversary tickers

Kerana Cinta
Album : Kerana Cinta

In-Team, Mestica


Cinta itu cahaya sanubari
kurniaan Tuhan fitrah insani
dan di mana terciptanya cinta
di situ rindu bermula


cinta itu tak pernah meminta
tetapi memberi sepenuh rela

rasa bahagia biarpun sengsara
berkorban segala-gala
semua kerana cinta
yang pahit manis di rasa
menghibur nestapa
merawat duka
damai di jiwa

terpadam api benci permusuhan
terjalinlah kasih sayang
begitulah cinta yang diidamkan
tanpa nafsu yang mencemarkan

dan jangan pula kerana bercinta
kita pun leka entah kemana
dan jangan pula kerana bercinta
tergadai semua maruah agama

cinta yang sejati
hanya cintakan Illahi
cinta ayah bonda
tulus suci selamanya
cintakan saudara
hanya sementara
cinta sesama insan
suburkan dengan ketakwaan..


ni lagu yang selalu aku dok layan klu nek keta aimi...walaupun sora tak sedap tapi aku ngan aimi akan tetap dengan bangganya menyanyi bersama2(sorilah gee klu hang terpaksa dengaq gak sora tak best kami tu. tapi tak penah lagik hujan turun mencurah nak dengaq kan..hehehe....)...dan aku rasa sedap gak kan sora kita kan aimi....hahaha....memuji diri sendiri (sebab tak dak orang nak puji)..aku akan slalu windu hang nanti.....huhuu


sebenaqnya bukan lah pasai aku dan aimi suka nyanyi yang aku nak ceghita....tapi di sebalik lirik tu yang aku rasa sangat baguih tuk di ambil diiktibar....dan aku memetik kata2 ni dan aku tak pasti ni adalah hadith atau sekadar kata2 hikmah(correct me if i'm wrong)


"cintailah insan kau sayangi dengan sekadarnya, kerana kelak pada suatu hari mungkin kau akan membecinya....

dan jika kau membenci insan juga bencilah dengan sekadarnya kerana kelak mungkin pada suatu hari nanti kau akan menyanyinya..."


apa2pun dalam hidup.....benci dan sayang orang biaqlah seadanya....tapi kalau cinta pada Allah biaqlah berlebihan dan tu sememangnya sangat bagus......


"Manusia meniti diatas cinta ILAHI untuk mencari cinta manusia dan menerima cinta manusia untuk menambahkan cinta kepada ILAHI.. OLeh itu, carilah cinta insan yang membawa kita kepada cinta ALLAH Yang Satu.."

=)=)=)=)




p/s:sapa nak dengaq lagu kerana cinta ni tinggai ja email kat comment nanti aku bagi..=) btw, ada ka org baca blog merepek ni..hehehe

assalamualaikum......

salam ma'al Hijrah 1430...



selamat memulakan alam2 persekolahan buat semua adik2 dan anak2( bleh ka anak...hahaha) yang masuk darjah satu...mesti excited kan hari first pi sekolah...tahun ni 3 orang anak sedara aku masuk darjah satu...2 orang si kembaq dan sorang si 'garang' hehe.....yang kembaq dua orang tu aku sempatlah tgk first day depa pakai baju sekolah sebab aku kat umah kak aku kat sini tapi yang sowang lagik tu kat kedah..yang pasti dua orang pi sekolah tanpa gigi kat depan...hehehe...
..insyaAllah moga jadi anak yang soleh dan solehah serta pelajar yang berjaya hidup dunia dan akhirat....


teringat plak dulu first day aku pi sekolah...dulu time aku first day pi sendiri ja ngan pakcik yang aku tumpang dia tiap2 haqi...haqi tu ayah aku kat sekolah dia lagik dan mak aku plak kat umah sebab adik aku kecik lagik...lagipun aku sekolah sesi petang....tapi tulah mengajar aku erti berdikari....lalu dengan yakinnya aku masuk kelas pun ikut name tag aku ja....waktu tu kelas 1 biru...tag nama aku biru so, aku masuklah kelas yang ada sign warna biru....pasrah ja lah kalau salah kelas pun...
bila dah dalam kelas yang paling tak leh lupa sebab macam nama sendiri pun tak bapa nak tau...ada 3 orang nama ada sebutan syikin...tiga kali aku angkat tangan tapi yang lawaknya 2 yang awai tu memang bukan nama aku...nama aku yang last skali...hahaha..yang first nama disebut norasyikin...aku angkat ja...yang second nama nur ashikin pun aku angkat jugak..padahal nama aku Nurul 'Asyikin...dan aku rasa cikgu tu tak sebut binti skali kot tu pasai confuse....(hahaha..padahal memang aku yang mengelamun sebab nama2 tu tak daklah semua nurul pun.....)
pastu kenai2 kawan baru...jalan2 melawat sekolah...lagipun sekolah aku kecik ja dulu.....tak penat pun nak jalan..hehe....dan aku nampak arwah ayah aku ada mai tengok dari luaq, tapi dia tak daklah masuk jumpa aku..cuma dia tengok anak dia ni selamat sampai sekolah dan masuk kelas ka dak..=)

Keluarga Bahagia 2
Saujana

Senyuman ibunda gelak tawa ayahnda
Senda gurau pengubat duka
Kasih yang di curah ikatan terbina
Wujudlah keluarga bahagia
Luasnya kasihmu kepada diriku
Umpama lautan membiru
Kupohon padamu
Wahai Tuhan yang satu
Balas segala bakti mereka
Ayah bundaku
Oh jasamu (ibuku)
Baktimu (ayahku)
Berkorban menjalin kejayaan
Berjanji (padamu)
Oh ayah (dan ibu)
kotakan segala hasratmu
marilah semua
mengingati jasanya
mendidik dan mengasuh kita
silapnya dilupakan
doakan sejahtera
biar hidup aman dan bahagia
sejernih embun pagi setulus kasih murni
tiada balasan yang di pinta
keredhaan Alloh keredhaan mereka
Kasih mereka bawa ke syurga
Redha Allah adalah Redha Emak dan Ayah......=)