You Will Never Walk Alone...(",)

SELAGI ALLAH DI HATIMU, SETIAP MASALAH ITU BUKANLAH BEBANAN TETAPI MERUPAKAN UJIAN DAN TARBIYAH DARINYA..... REMEMBER ALLAH S.W.T ALWAYS, AND YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Hafiz & 'Asyikin...=)

Daisypath Anniversary tickers

assalamualaikum....

ni bukan pengalaman aku, tapi pengalaman kawan aku waktu pi mydin....


dia nak bayaq barang, tiba2 waktu tengah dok scan barang tiba2 cashier kat counter tu stop buat keja.....lama plak tu dia stop tanpa buat apa2 dan sekali dengan pembantu2 dia dan semua cashier kaunter2 lain pun stop buat keja dengan secara tiba2.......korang nak tau sebab apa.......


reasonnya adalah kerana.............................................................................................................................
.
.
.
"tengah berkumandang azan menandakan masuk waktu solat dan diaorang stop sebab menghormati azan dan lepas azan semua continue buat kerja".........dan harapnya lepas tu diaorang pun pi lah menunaikan solat........bagus kan? susah nak cari supermarket macam ni....dan dekat mydin memang setiap kali time mempat aku dan masuk time solat akan berkumandang azan dan ada announcement bagitau surau kat mana pada pelanggan2 dia dan dia ajak pelanggan menunaikan solat...........



p/s...tak rugi rasanya aku dok membeli kat mydin selalu dan selalu juga melepak kat sini ngan encik Hafiz sebab ni lah tempat paling dekat ngan umah sewa kami kat jasin....hehehe....

alhamdulillah dah selamat sorang lagik kawan...ekceli aku kenai nurin ni melalui hasben aku....kawan hasben waktu study dulu...kami hepi sangat tgk hang hepi......

nurin & zaher....semoga bahagia sampai ke syurga.............


ni gambaq encik hafiz snap..kononya skill lah katanya...=P



p/s: nurin & zaher, nanti klo balik melaka mailah jalan2 umah kami yer....=)

assalamualaikum......

memandangkan sekarang cuaca sentiasa panas, last wik kami berdua membuat rancangan untuk menyejukkan badan dan mata dengan alam semulajadi yang indah kurniaan Allah s.w.t.... tenang ja rasa, dan di tempat yang di tuju adalah............................................................

air terjun di kaki gunung ledang......atau lebih dikenali sebagai sagil......ni adalah suggestion daripada opis mate aku...kak surin....tq kak...memang best tempat ni....
.
kami terpaksa menjadi rabun sebentar bagi mengelakkan berlaku kemalangan2 kecil terhadap mata tambahan kami..kalau dua2 spek buat hal, boleh tak balik kami ke rumah....(huhu...nak drive camana kalau rabun..terpaksa mintak tlg orang bawak balik rumah....=P)
.


bergaya sebentar tapi sebenarnya nak melarikan diri sebentar dari kesejukan dalam air....
.
air kat sini memang best walaupun port kami satu ja...ditambah pulak di waktu panas ni.......tak gerak tempat len dah pun.....hehehe
.
encik hafiz nampaknya sangat gembira sebab dapat mandi manda.......=)
.
ni pemandangan bila dah sampai kat rumah.....
.
memang best bila dapat mandi di waktu musim2 panas macam sekarang.....kepada kengkawan yang akan sampai ke rumah kami, insyaAllah kalau hampa nak pi nanti kami akan bawak pi sana...dekat ja darik rumah, dalam 20 minit kot......
p/s hargailah alam semulajadi........think green....live green........dan tolonglah janganlah buang sampah merata2 tempat.......ada akal tolong fikir dan guna sebaiknya yer.......

assalamualaikum...

wah..dah lama rasanya tak mengupdet blog ni....b4 ni ada updet tapi updet yang ciput2 ja....sekarang ni aku dah berjaya mengubah sedikit rupa paras blog aku....walaupun tak secantik mana tapi aku suka...hehehe.....


last week berita paling hot, pasal isu keamanan dunia sudah semestinya pasal serangan n penahanan aktivis kemanusiaan ke gaza dan yang paling lagik jadik tumpuan sebab ada rakyat malaysia kat dalam kapal n jadik tawanan perang israel....b4 ni kita dengaq ja tapi sekarang baru dunia lebih buka mata pasal apa yang israel laknatullah ni dah buat.....tapi memang tabik hormat spring pada rakyat palestin yang tak penah takut dengan israel....

dulu zaman study aku penah jumpa sorang student darik palestin.....first time tengok kakak ni aku ingat dia ni darik mesir ka, iran ka, turki ka, tapi bila bersembang n tanya rupanya dia darik palestin....dalam hati aku"wah..hebatnya depa...walaupun palestin tu dah kena macam2 sekatan oleh israel tapi depa stil lagik bersemangat merantau carik ilmu tuk bawak balik ke palestin....."

ya..hidup mesti diteruskan walau apa pun yang berlaku......


bersyukur rasanya aku hidup kat Malaysia yang aman damai ni walaupun kadang2 ada jugak gaduh2 tapi still membuatkan kita rasa selamat....

cakap pasal tahanan israel, leader tu mission tu yang kena tangkap adalah super duper senior kat sekolah dulu.....dulu selalu jugak abg azman tu mai sekolah bagi semangat kat adik2 ni termasuklah aku, tapi tak mampu lagik kami nak mengikut jejak langkah dia.......dia leader yang hebat dan mungkin sebab tu jugak dia terpilih tuk join misi kemanusiaan tu.......

apa2 pun kita semua doakanlah supaya bumi palestin akan kembali aman damai dan rakyat palestin mendapat kembali hak mereka....dan jahanamlah israel laknatullah.....ameen.....

kita mungkin tak mampu berbuat apa2 tapi "Doa itu senjata untuk orang mukmin" ameen.......ayuh kita sentiasa berdoa untuk mereka.......