You Will Never Walk Alone...(",)

SELAGI ALLAH DI HATIMU, SETIAP MASALAH ITU BUKANLAH BEBANAN TETAPI MERUPAKAN UJIAN DAN TARBIYAH DARINYA..... REMEMBER ALLAH S.W.T ALWAYS, AND YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Hafiz & 'Asyikin...=)

Daisypath Anniversary tickers

Assalamualaikum…


Bulan lepas aku dengan kengkawan sempat menghabiskan masa selama hampir 3 jam jugaklah buat lawatan ke zoo negara. Ni semua idea Kak Malie sebab dia datang kl tuk archidex dan dah boring nak g jalan2 ke mana2 shopping complex. Jadik dial ah yang buat decision nak melawat zoo…mulanya macam pelik gak tapi rupa2nya best gak melawat zoo ni…


Seingat2nya, last skali aku melawat zoo waktu umo 9 tahun kira2 16 tahun lepas..Ya Allah cepatnya kan masa berjalan..klu dikata tempoh 16 tahun tu panjang, aku yang dulu dak sek rendah skang dah abis laja pun sampai dah keja tapi tuk zoo negara tu tak Nampak sangat perubahan yang ketara..rasanya samar2 ingatan aku tetap kata keadaan zoo tu still macam sama dari dulu sampai sekarang..mungkin ada sedikit pertambahan dari segi haiwan2 yang ada kat situ lah kot..klu dulu zirafah tu hanya dua ekor, mungkin jugak dia dah beranak pinak dan ada 2,3 ekor anak….tapi environment zoo tu masih macam dulu, tu bagi akulah..tak taulah kalau korang yang melawat rasa dah tak sama….biaq lah zoo tu tak berubah tapi kita sebagai manusia perlukan perubahan atau dalam bahasa sedap skit reformasi….ops, ni bukan reformasi dalam politik tapi reformasi tuk diri kita sendiri….


camana reformasi tuk diri sendirik, kalau dulu solat slalu di lewat2 waktu sampai solat zohor tu 2,3 minit sebelum azan asar, mungkin nanti benda tu boleh diupgrade kepada lagik 30 minit sebelum asar, kemudian naik sejam, lepas tu satu setengah jam dan lepas tu kepada waktu2 awal bila masuknya time zohor...tu pun dah dikira satu reformasi yang baik...kita sebagai manusia biasa dan iman kita sendirik ada turun dan naiknya...bila rasa2 dah terturun perlu dinaikkan segera..supaya kita tak makin jauh dariNya....bila diuji baru tersedaq betapa dekatnya Dia dengan kita kalau kita selalu mendekatkan diri kita kepadaNya....


tgk apa yang kat belakang kami tu...lion king....=)


rasanya ni still zirafah yang sama yang aku tengok 16 tahun dulu...=P

sayangilah makhluk2 lain....=)
p/s klu korang nak melawat ke zoo..pilah...leh gak tgk kawan2 korang kat sana....hehe...